Uspješna studentska posjeta kulturnom životu glavnog grada BiH

Zahvaljujući potpori Nastavničkog fakulteta i Unije studenata koji sa velikom pažnjom daju maksimalnu podršku svim studentskim aktivnostima ali i onom nastavnom osoblju koje želi da sa studentima ostvari važne zadatke koji su u primarnom smislu koncipirani prema općem razvoju ličnosti pojedinaca te društvenom i akademskom razvoju lokalne zajednice; ovaj put su studentice i studenti Odsjeka psihologija i sociologija, Odsjek pedagogija bili u prilici se upoznati sa kulturno-historijskim nasljeđem svoje zemlje upoznavši se s sadržajem Zemaljskog muzeja, te su uspješno pohodili zbirku savemene vizualne umjetnosti (Ars Aevi).
Studenti su imali priliku vidjeti privremenu izložbu Zemaljskog muzeja pod nazivom Ars Erotica; te su posjetili i Sajam knjiga.

Pozitivni utisci te ugodna atmosfera kroz cjelokupne aktivnosti pomogla je da se proljetni/zimski pohod kulturnom životu glavnog grada BiH označi za većinu studentica i studenata kao prekrasno iskustvo i draga uspomena.

Nažalost zbog neočekivanih okolnosti i tehničkih problema studenti nisu bili u prilici odgledati pozorišnu predstavu u Sartr-u.