Dodjela Nagrada dekana - četvrtak, 25.06.2020.godine u 13 sati

Dodjela Nagrade dekana bit će upriličena u četvrtak, 25.06.2020.godine u 13 sati u sali 317 - II sprat Nastavničkog fakulteta.

Novi termini za odgođene apsolventske ispitne rokove zbog pandemije COVID 19

U prilogu se nalaze novi termini po Odsjecima za odgođene apsolventske rokove iz marta 2020.godine zbog pandemije COVID 19.
Rokovi će se održati u periodu od 08.06. - 15.06.2020.godine i mogu ih prijaviti SAMO APSOLVENTI.
Napomene radi, termini su zvanično odgođeni 16.03.2020.godine.

Ovjera LJETNOG SEMESTRA za sve studente I i II ciklusa Nastavničkog fakulteta i Univerzitetskog studija Dizajn interijera upisane u akademskoj 2019./20.godini - od 15.06. - 19.06.2020.godine

Obavještavamo sve studente Nastavničkog fakulteta i univerzitetskog studija  Dizajn interijera upisane u akademskoj 2019./20.godini da su dužni u periodu od 15.06. - 19.06.2020.godine ovjeriti  LJETNI SEMESTAR 
Detalji se nalaze u nastavku.

Uplata treće rate školarine za akademsku 2019./2020.godinu za redovne samofinansirajuće i vanredne studente Nastavničkog fakulteta i univerzitetskog studija Dizajn interijera za akademsku 2019./2020.godinu

Obavještavamo sve studente Nastavničkog fakulteta i univerzitetskog studija Dizajn interijera da su obavezni najkasnije prije ovjere semestra i prijave ispita u junsko-julskom ispitnom roku uplatiti III (treću) ratu školarine  za akademsku 2019./2020.godinu. Studenti su dužni u polje svrha doznake na uplatnicama OBAVEZNO PISATI ŠIFRU UPLATE sa opisom iste, te uplatnicu donijeti sa indexom i semestralnim listom u studentsku službu radi evidentiranja uplate u index.
Napominjemo da ovjera semestra i prijava ispita NEĆE BITI MOGUĆA bez uplate rate.

Upis u akademskoj 2020/2021.godini

Upis u akademskoj 2020/2021.godini

Promocija stručne literature namijenjene akademskoj i aktivističkoj zajednici

Promocija stručne literature namijenjene akademskoj i aktivističkoj zajednici

Pozivaju se profesorice i profesori,   studentice i studenti , zaposleni stručni kadar  Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru kao i svi/e zainteresirani/e da prisustvuju  nizu promocija  stručne literature namijenjene akademskoj i aktivističkoj zajednici, a posvećene borbi protiv desničarskog populizma, religijske i etno-nacionalne radikalizacije i nasilnog ekstremizma. 
Detalji se nalaze u prilogu

Obraćanje dekana

U prilogu se nalazi obraćanje dekana, van.prof.dr. Asima Pece.

VAŽNO!!! Odgoda apsolventskih ispitnih rokova u martu 2020.godine DO DALJNJEG

Obavještavamo studente - apsolvente da se apsolventski ispitni rokovi u martu 2020.godine ODGAĐAJU DO DALJNJEG.

Odluka o dodjeli Nagrade dekana studentima Nastavničkog fakulteta s najboljim uspjehom ostvarenim u akademskoj 2018./2019.godini

U prilogu se nalazi Odluka o dodjeli Nagrade dekana studentima Nastavničkog fakulteta s najboljim uspjehom ostvarenim u prethodnoj, akademskoj 2018./2019.godini.
Datum dodjele Nagrade dekana će se naknadno utvrditi, o čemu će studenti biti blagovremeno obaviješteni putem oglasne ploče , web stranice Nastavničkog fakulteta i e/mail adresa.

Obustava nastave

Obustava nastave

Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona održao je danas sastanak na kojem je, u cilju daljeg praćenja situacije i preduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom, između ostalog, donio naredbu da se obustavlja se nastava u visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, u trajanju od najmanje 15 dana, računajući od danas (12.3.2020. godine).

MARTOVSKI ISPITNI ROKOVI ZA APSOLVENTE, koji su u akademskoj 2019./2020.godini upisali apsolventski staž

Obavještavamo studente koji su upisali apsolventski staž u akademskoj 2019./2020.godini, a planiraju pristupiti ispitima u martu 2020.godine, da ispite mogu prijaviti ISKLJUČIVO putem e.unmo.ba sistema.

Ispiti se prijavljuju najkasnije 3 dana prije početka ispita.

Studenti NE MOGU PRIJAVITI DVA ISPITA NA ISTI DAN ODNOSNO POLAGATI ISTI DAN.

Studenti koji nisu uplatili naknadu za korištenje informacionog sistema, dužni su to učiniti prije prijave ispita.
 
U prilogu se nalaze martovski ispitni rokovi za apsolvente po Odsjecima.

Rasporedi nastave za ljetni semestar akademske 2019.2020.godine

U prilogu se nalaze rasporedi nastave za ljetni semestar akademske 2019./2020.godine po odsjecima.

Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa grada Mostara za 2019. godinu

Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa grada Mostara za 2019. godinu

Na sinoć održanoj manifestaciji izbora najboljih sportista i sportskih ekipa grada Mostara za 2019. godinu, viša asistentica na Odsjeku sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta, gđa Alena Ćemalović, proglašena je za najbolju trenericu grada Mostara za 2019. godinu. Nagradu je osvojila kao glavna trenerica Kluba vodenih sportova "Orka" iz Mostara.

U isto vrijeme, studentica druge godine Odsjeka sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta, Amina Kajtaz, proglašena je za najbolju sportašicu grada Mostara u kategoriji seniorki za 2019. godinu.

Ovim putem u ime svih uposlenika Nastavničkog fakulteta čestitamo Aleni i Amini na ovim izuzetnim priznanjima, sa željom da u budućnosti ostvare još mnogo uspjeha, kako na sportskom, akademskom i životnom planu!

43. godišnjica Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru

43. godišnjica Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru

Srdačno pozivamo nastavno osoblje, student(ic)e i zainteresovanu javnost da nam se pridruže u prigodnim programima upriličenim povodom obilježavanja 43. godišnjice postojanja Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.           

KONKURS za izbor dekana Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru na period od četiri godine

Na osnovu Odluke Naučno-nastavnog vijeća Nastavničkog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić” u Mostaru broj:142-1-6/41-22/20 od 15.1.2020. godine,  Nastavnički fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić” u Mostaru raspisuje

 

KONKURS za izbor dekana Nastavničkog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić” u Mostaru na period od četiri godine

 

Javni konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u listu "Dnevni list". Konkurs je objavljen u navedenom listu dana 22.01.2020.godine.

Odluke o usvajanju tema i mentora na II ciklusu studija po Odsjecima za akademsku 2019./2020. godinu i procedura prijave teme diplomskog rada

Summary

U prilogu se nalaze Odluke o usvajanju tema i mentora na II ciklusu studija po Odsjecima za akademsku 2019./2020. godinu i procedura prijave teme diplomskog rada.
 
Za prijavu teme je potrebno:
 
  • popunjen obrazac za prijavu teme diplomskog rada - 4 primjerka potpisana od strane prodekana za nastavu, mentora i kandidata;
  • obrazloženje teme diplomskog rada - 4 primjerka potpisana od strane mentora i kandidata sa biografijom kandidata;
  • potvrdu o upisu završnog semestra na II ciklusu - 4 primjerka (uzeti u studentskoj službi);

Odluke o usvajanju tema za izradu završnih radova na I ciklusu/dodiplomskom studiju po Odsjecima za akademsku 2019/2020.godinu i procedura prijave teme završnog rada

U prilogu se nalaze:

  1. Odluke o usvajanju tema završnih radova i mentora za Odsjeke: Hemija, Stručni studij iz oblasti sporta, Biologija, st.pr.Konzervacijska biologija i ekologija, Razredna nastava, Psihologija i sociologija i Pedagogija za akademsku 2019./2020.godinu;
  2. Obrazac prijave teme završnog rada
  3. Procedura prijave teme završnog rada

Prijava ispita u januarsko-februarskim rokovima za apsolvente i imatrikulante

Obavještavaju se apsolventi i imatrikulanti da zbog tehničkih problema u sistemu eUNMO januarsko-februarske ispitne rokove prijavljuju u studentskoj službi tradicionalnim putem popunjavanjem prijava.
 
Prijave se mogu preuzeti besplatno u studentskoj službi.
 
Zbog trenutne situacije predmetni nastavnici i studentska služba biće maksimalno tolerantni u vezi sa prijavama i izlascima na ispite.
 
Studenti u statusu apsolventa i imatrikulanta će putem sistema moći pratiti sve obavijesti i rezultate ispita.
 
Hvala na razumijevanju!!

Promocija diplomiranih studenata I i II ciklusa studija koji su studij okončali u 2019.godini - subota, 8.februar 2020. godine u 11 sati

Promocija diplomiranih studenata I i II ciklusa studija koji su svoj studij okončali u 2019. godini, održat će se u  subotu, 08.02.2020. godine u 11.00 sati u Sportskoj dvorani, Sjeverni logor, Mostar.
 
Molimo diplomirane studente sa područja Mostara i okoline, koji planiraju PRISUSTVOVATI SVEČANOJ DODJELI DIPLOMA,  da u periodu od 20.januara - 7.februara 2020.godine dođu u studentsku službu sa uplatnicom da se potpišu u matičnu knjigu, da bi se izbjegle ogromne gužve na dan promocije.
 
Ostali diplomirani studenti mogu doći i na dan promocije, najkasnije do 10.30 sati sa uplatnicom, ako PLANIRAJU PRISUSTVOVATI SVEČANOJ DODJELI DIPLOMA.
 
Molimo sve diplomirane studente da svoje prisustvo svečanoj dodjeli potvrde na mail djenana.hajdar@unmo.ba ili na telefon 036/571-216 najkasnije do četvrtka, 7.2.2020.godine.

Obavijest o uplati diplome za sve studente I i II ciklusa koji su studij okončali u 2019.godini

Obavještavamo studente I i II ciklusa koji su okončali studij u 2019.godini da su obavezni na ime troškova izrade diplome najkasnije do 31.01.2020.godine uplatiti 100 KM (prvi ciklus), odnosno 200 KM (drugi ciklus). Informacije o načinu uplate se mogu pogledati u nastavku.

VAŽNO!!!!! Način prijave ispita u januarsko-februarskom ispitnom roku u akademskoj 2019./2020.godini

 

Obavještavaju se studenti u svim statusima (redovni, redovni samofinansirajući, ponovci, vanredni, apsolventi, imatrikulanti) koji žele pristupiti ispitima u januarsko-februarskom roku da ispite mogu prijaviti ISKLJUČIVO putem e.unmo.ba sistema.

 Ispiti se prijavljuju najkasnije 3 dana prije početka ispita.

Studenti NE MOGU PRIJAVITI DVA ISPITA NA ISTI DAN ODNOSNO POLAGATI ISTI DAN.

Napominjemo da prijava ispita (preko sistema e.unmo) neće biti moguća bez uplaćene rate i ovjere zimskog /upisa ljetnog semestra.

Napominjemo studentima apsolventima i imatrikulantima koji nisu položili sve ispite zaključno sa 27.12.2019.godine, da moraju uplatiti naknadu za korištenje informacionog sistema u iznosu od 30 KM.


U slučaju da iz tehničkih razloga nemaju mogućnost da prijave ispit (ne prikazuje neki od ispita, ne možete se logovati na vaš račun) javiti se na mejl eunmo@unmo.ba.


Napomena: Prilikom prijave ispita da studenti dobro obrate pažnju na koji ispitni rok se prijavljuju i na koji datum.


VAŽNO - Obavijest za apsolvente i imatrikulante koji zaključno sa 27.12.2019.godine nisu položili sve ispite

Obavještavamo studente-apsolvente i studente-imatrikulante (koji su svoj status regulisali u akademskoj 2019./2020.godini), a koji zaključno sa 27.12.2019.godine nisu položili sve ispite predviđene nastavnim planom i programom Odsjeka, da su dužni su u periodu od 3.1.2020. do 10.1.2020. godine izvršiti uplatu na ime:

N2104 - naknada za korištenje informacionog sistema

Iznos 30,00 KM 

Žiro-račun: 1610200000290031

Primalac: Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru

 

 

Napominjemo da prijava ispita (putem platforme e.unmo) neće biti moguća bez gore navedene uplate.


Božićna čestitka

Božićna čestitka

Svim našim studentima i saradnicima koji obilježavaju katolički praznik Božić upućujemo najiskrenije čestitke sa željom da u miru, radosti i blagostanju dočekaju ovaj praznik.

      

                                   Čestit i blagoslovljen Božić

VAŽNO!!!! Novi informacijski sistem za studente - eUNMO

VAŽNO!!!! Novi informacijski sistem za studente - eUNMO

Obavještavamo studente da je Univerzitet od ove akademske godine prešao na novi sistem za studente i osoblje eUNMO, a koja je bazirana na eUniversity platformi. Unutar eUNMO sistema studenti imaju mogućnost pregleda svojih matičnih podataka, položenih ocjena, online sistem prijave ispita, slanja zahtjeva za izdavanje potvrde, praćenje uplata, upisanih i ovjerenih semestara, preuzimanje nastavnog materijala, te brojne druge mogućnosti. Detalji se nalaze u nastavku.

Januarsko-februarski ispitni rokovi u akademskoj 2019./2020.godini

Studenti su obavezni prije OVJERE SEMESTRA I PRIJAVE ISPITA, uplatiti drugu ratu školarine i donijeti uplatnicu uz semestalni list u studentsku službu.


I termin -  20.01. - 05.2.2020.godine
II termin - 06.02. - 22.02.2020.godine
 
Studenti NE MOGU PRIJAVITI DVA ISPITA NA ISTI DAN ODNOSNO POLAGATI ISTI DAN.
Napominjemo da prijava ispita (preko aplikacije eunmo) neće biti moguća bez uplaćene rate i ovjere zimskog /upisa ljetnog semestra.
U nastavku se nalaze termini ispitnih rokova po Odsjecima.

Ovjera ZIMSKOG I UPIS LJETNOG SEMESTRA za sve studente I i II ciklusa Nastavničkog fakulteta i Univerzitetskih studija Zdravstvena njega i Dizajn interijera upisane u akademskoj 2019./20.godini - od 13.01. - 17.01.2020.godine

Obavještavamo sve studente Nastavničkog fakulteta i univerzitetskih studija Zdravstvena njega i Dizajn interijera upisane u akademskoj 2019./20.godini da su dužni u periodu od 13.01. - 17.01.2020.godine ovjeriti ZIMSKI I UPISATI LJETNI SEMESTAR 
Detalji se nalaze u nastavku.
 

Uplata druge rate školarine za akademsku 2019./2020.godinu za sve studente Nastavničkog fakulteta, studija Zdravstvena njega i Dizajn interijera po kategorijama

Obavještavamo sve studente da su obavezni najkasnije prije ovjere semestra i prijave ispita u januarsko-februarskom ispitnom roku uplatiti II (drugu) ratu školarine  za akademsku 2019./20.godinu. Studenti su dužni u polje svrha doznake na uplatnicama OBAVEZNO PISATI ŠIFRU UPLATE sa opisom iste, te uplatnicu donijeti sa indexom u studentsku službu radi evidentiranja uplate u index.
Napominjemo da ovjera semestra i prijava ispita NEĆE BITI MOGUĆA bez uplate rate. 
Detaljna uputstva za uplatu se nalaze u nastavku.