Armin Duzic, još jedan uspjeh

Čast i zadoovoljstvo nam je predstaviti ovoga mladog i ambicioznog sportistu koji je ove sedmice dobio laskavu titulu SPORTSKE LIČNOSTI GODINE u svom gradu, Donjem Vakufu - Armina Duzića. 
Armin Duzić (21) iz Donjeg Vakufa student je naseg fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostaru na odsjeku Sport i Zdravlje. Trenirao je rukomet u R.K. RADNIK Donji Vakuf do njegovog raspada nakon čega kratko odlazi u R.K Iskra Bugojno. Rekreativno se bavio trčanjem još od malih nogu nakon čega to prelazi  u nešto više. Prva takmičarska trka bila je Sarajevska VIVIICITA 2013.god ( 4 kilometra )
- Nakon nagovora profesora Adija Palića počinjem se bolje i ozbiljnije baviti trčanjem.
Sada treniram 6 dana u sedmici. Nisu samo to klasični treninzi trčanja, jer radim kao fitness / aerobic trener tako da imam svaki dan po 1 ili 2 ta tipa treninga. Pored toga imam vježbe na fakultetu koji studiram iz plivanja, fitnessa, i ostalih predmeta. Što se tiče podrške porodice svi su tu uz mene i to mi znači. Mislim da većina sugrađana ne zna čime se zapravo bavim, ali od pojedinih koji znaju imam podršku - kazao je Duzić.
Također od ove godine Armin je i demonstrator na našem fakultetu što također svjedoći o njegovom uspjehu i na fakultetu. 
Armin Duzić iza sebe ima veoma uspješnu altetsku sezonu a izdvojio je nek od najboljih uspjeha.
- Dubrovački polumaraton 21km ( od 501 trkača 98 pozicija ) Banja Luka polumaraton 21 km ( od preko 1100 prijavljenih trkača zauze sam 124 poziciju ), Sarajevski polumaraton 21  ( od preko 900 trkača zauzeo sam 128 poziciju ).
Za narednu godinu planiram  da otrčim  Šujicki polumaraton, Splitski polumaraton, Zagrebački polumaraton, Zenički polumaraton, Dubrovački polumaraton, Banja Lučki polumaraton i Beogradski maraton (41 km) - rekao je Duzić.
Ocito je da se Armin odazvao pozivu koji voli i ispred Asocijacije studenata i Nastavničkog fakulteta ovom prilikom Arminu cestitamo na svim dosadašnjim uspjesima i želimo mu jos puno prvenstveno znanja, a naravno i tutula u daljnjem školovanju i takmičenjima. 
 
 
A.Ć.
 
 
Copyrights © 2015 & Sva prava zadržana | Nastavnički fakutet