Obraćanje dekana

U prilogu se nalazi obraćanje dekana, van.prof.dr. Asima Pece.

VAŽNO!!! Odgoda apsolventskih ispitnih rokova u martu 2020.godine DO DALJNJEG

Obavještavamo studente - apsolvente da se apsolventski ispitni rokovi u martu 2020.godine ODGAĐAJU DO DALJNJEG.

Odluka o dodjeli Nagrade dekana studentima Nastavničkog fakulteta s najboljim uspjehom ostvarenim u akademskoj 2018./2019.godini

U prilogu se nalazi Odluka o dodjeli Nagrade dekana studentima Nastavničkog fakulteta s najboljim uspjehom ostvarenim u prethodnoj, akademskoj 2018./2019.godini.
Datum dodjele Nagrade dekana će se naknadno utvrditi, o čemu će studenti biti blagovremeno obaviješteni putem oglasne ploče , web stranice Nastavničkog fakulteta i e/mail adresa.

Obustava nastave

Obustava nastave

Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona održao je danas sastanak na kojem je, u cilju daljeg praćenja situacije i preduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom, između ostalog, donio naredbu da se obustavlja se nastava u visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, u trajanju od najmanje 15 dana, računajući od danas (12.3.2020. godine).

MARTOVSKI ISPITNI ROKOVI ZA APSOLVENTE, koji su u akademskoj 2019./2020.godini upisali apsolventski staž

Obavještavamo studente koji su upisali apsolventski staž u akademskoj 2019./2020.godini, a planiraju pristupiti ispitima u martu 2020.godine, da ispite mogu prijaviti ISKLJUČIVO putem e.unmo.ba sistema.

Ispiti se prijavljuju najkasnije 3 dana prije početka ispita.

Studenti NE MOGU PRIJAVITI DVA ISPITA NA ISTI DAN ODNOSNO POLAGATI ISTI DAN.

Studenti koji nisu uplatili naknadu za korištenje informacionog sistema, dužni su to učiniti prije prijave ispita.
 
U prilogu se nalaze martovski ispitni rokovi za apsolvente po Odsjecima.

Rasporedi nastave za ljetni semestar akademske 2019.2020.godine

U prilogu se nalaze rasporedi nastave za ljetni semestar akademske 2019./2020.godine po odsjecima.

Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa grada Mostara za 2019. godinu

Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa grada Mostara za 2019. godinu

Na sinoć održanoj manifestaciji izbora najboljih sportista i sportskih ekipa grada Mostara za 2019. godinu, viša asistentica na Odsjeku sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta, gđa Alena Ćemalović, proglašena je za najbolju trenericu grada Mostara za 2019. godinu. Nagradu je osvojila kao glavna trenerica Kluba vodenih sportova "Orka" iz Mostara.

U isto vrijeme, studentica druge godine Odsjeka sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta, Amina Kajtaz, proglašena je za najbolju sportašicu grada Mostara u kategoriji seniorki za 2019. godinu.

Ovim putem u ime svih uposlenika Nastavničkog fakulteta čestitamo Aleni i Amini na ovim izuzetnim priznanjima, sa željom da u budućnosti ostvare još mnogo uspjeha, kako na sportskom, akademskom i životnom planu!

43. godišnjica Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru

43. godišnjica Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru

Srdačno pozivamo nastavno osoblje, student(ic)e i zainteresovanu javnost da nam se pridruže u prigodnim programima upriličenim povodom obilježavanja 43. godišnjice postojanja Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.           

Odluke o usvajanju tema i mentora na II ciklusu studija po Odsjecima za akademsku 2019./2020. godinu i procedura prijave teme diplomskog rada

Summary

U prilogu se nalaze Odluke o usvajanju tema i mentora na II ciklusu studija po Odsjecima za akademsku 2019./2020. godinu i procedura prijave teme diplomskog rada.
 
Za prijavu teme je potrebno:
 
  • popunjen obrazac za prijavu teme diplomskog rada - 4 primjerka potpisana od strane prodekana za nastavu, mentora i kandidata;
  • obrazloženje teme diplomskog rada - 4 primjerka potpisana od strane mentora i kandidata sa biografijom kandidata;
  • potvrdu o upisu završnog semestra na II ciklusu - 4 primjerka (uzeti u studentskoj službi);

Odluke o usvajanju tema za izradu završnih radova na I ciklusu/dodiplomskom studiju po Odsjecima za akademsku 2019/2020.godinu i procedura prijave teme završnog rada

U prilogu se nalaze:

  1. Odluke o usvajanju tema završnih radova i mentora za Odsjeke: Hemija, Stručni studij iz oblasti sporta, Biologija, st.pr.Konzervacijska biologija i ekologija, Razredna nastava, Psihologija i sociologija i Pedagogija za akademsku 2019./2020.godinu;
  2. Obrazac prijave teme završnog rada
  3. Procedura prijave teme završnog rada

Prijava ispita u januarsko-februarskim rokovima za apsolvente i imatrikulante

Obavještavaju se apsolventi i imatrikulanti da zbog tehničkih problema u sistemu eUNMO januarsko-februarske ispitne rokove prijavljuju u studentskoj službi tradicionalnim putem popunjavanjem prijava.
 
Prijave se mogu preuzeti besplatno u studentskoj službi.
 
Zbog trenutne situacije predmetni nastavnici i studentska služba biće maksimalno tolerantni u vezi sa prijavama i izlascima na ispite.
 
Studenti u statusu apsolventa i imatrikulanta će putem sistema moći pratiti sve obavijesti i rezultate ispita.
 
Hvala na razumijevanju!!

Promocija diplomiranih studenata I i II ciklusa studija koji su studij okončali u 2019.godini - subota, 8.februar 2020. godine u 11 sati

Promocija diplomiranih studenata I i II ciklusa studija koji su svoj studij okončali u 2019. godini, održat će se u  subotu, 08.02.2020. godine u 11.00 sati u Sportskoj dvorani, Sjeverni logor, Mostar.
 
Molimo diplomirane studente sa područja Mostara i okoline, koji planiraju PRISUSTVOVATI SVEČANOJ DODJELI DIPLOMA,  da u periodu od 20.januara - 7.februara 2020.godine dođu u studentsku službu sa uplatnicom da se potpišu u matičnu knjigu, da bi se izbjegle ogromne gužve na dan promocije.
 
Ostali diplomirani studenti mogu doći i na dan promocije, najkasnije do 10.30 sati sa uplatnicom, ako PLANIRAJU PRISUSTVOVATI SVEČANOJ DODJELI DIPLOMA.
 
Molimo sve diplomirane studente da svoje prisustvo svečanoj dodjeli potvrde na mail djenana.hajdar@unmo.ba ili na telefon 036/571-216 najkasnije do četvrtka, 7.2.2020.godine.