Obraćanje dekana

Dragi studenti,

 

 

Kao vaš nastavnik, kolega i prijatelj želim s vama podjeliti sve teškoće ali i nadanja vremena u kojem se nalazimo.Svi zajedno svjedočimo stvarnosti koju niko od nas nije želio niti očekivao.

Vrlo je bitno u ovakvim situacijama ostati pribran, strpljiv i racionalan. Vjerujem da pratite sugestije, uputstva i naredbe organa i institucija koji nastoje, zajedno s nama, naći put izlaska iz ove situacije uz što manje društvene štete.

Pošast koja ima planetarni karakter, još uvijek je potpuna nepoznanica pred svjetskom naukom i naukama što potvrđuje činjenicu koliko je čovjek malen u odnosu na prirodu i kako svaki put pravi novu grešku kada prirodu želi staviti pod svoju kontrolu. Ovo je veliki izazov i iskušenje za čovječanstvo pa se iskreno nadam da ćemo svi zajedno, bez obzira na kulturološke i biološke razlike izaći iz ove situacije sa novim spoznajama, sa izmjenjenim svjetonazorom koji će biti temeljen na istinskim ljudskim vrijednostima.

Dragi studenti, novi sistem realizacije nastavnog procesa ima svoje nedostatke ali i prednosti. Mišljenja sam da ga treba, pored ostalog, razumijevati kao prinudni eksperiment primjene modernih obrazovnih tehnologija. Siguran sam da ćemo kroz saradnju i međusobno razumijevanje doći do željenog cilja. Nikada nemojte zaboraviti da se propušteni ispitni rok ili nepoloženi ispit može nadoknaditi ali izgubljeno zdravlje vrlo teško ili nikako.

Čuvajte sebe i one pored vas, želim vam dobro zdravlje, sreću i zadovoljstvo. Radujem se skorom ponovnom viđenju.

 

Dekan Nastavničkog fakulteta

Van.prof.dr. Asim Peco