Promocija stručne literature namijenjene akademskoj i aktivističkoj zajednici

Pozivaju se profesorice i profesori,   studentice i studenti , zaposleni stručni kadar  Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru kao i svi/e zainteresirani/e da prisustvuju  nizu promocija  stručne literature namijenjene akademskoj i aktivističkoj zajednici, a posvećene borbi protiv desničarskog populizma, religijske i etno-nacionalne radikalizacije i nasilnog ekstremizma. 

 

Zbog potrebe da se globalno važne teme učine dodatno dostupnim bosanskohercegovačkoj akademskoj zajednici i aktivističkom sektoru, proteklih mjeseci u Bosni i Hercegovini prevedeno i objavljeno je pet stručnih knjiga čije se teme odnose na radikalizaciju, etno-nacionalizam, desničarski populizam, nasilni ekstremizam, te s njima povezane fenomene.Knjige će biti predstavljene i besplatno distribuirane u svim bosankohercegovačkim univerzitetskim centrima, a biti će promovirane putem online aplikacije Zoom prema rasporedu datom u prilogu ovog teksta (link ispod). 


 

Aktivnosti prevođenja literature sprovela je Mreža za izgradnju mira u saradnji sa Mirovnom akademijom. Projekt je finansiran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a implementacija će biti podržana od strane Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u sklopu BHRI programa.


Svi zainteresirani mogu se prijaviti za učešće u promocijama i dijalogu na meil adresu:

nejra.nunacengic@mreza-mira.net 
https://www.mreza-mira.net/vijesti/aktivnosti-mreze/uskoro-predstavljanje-i-distribucija-prevedene-strucne-literature-iz-edicije-repolitiko/