Obraćanje dekana Nastavničkog fakulteta, van.prof.dr. Ekrema Čolakhodžića brucošima

Dragi brucoši, dragi studenti!

 

Dobrodošli na Nastavnički fakultet i početak nove  akademske 2020/21. godine. Ovim putem, izražavam Vam dobrodošlicu, svoju ličnu zahvalnost i zahvalnost svih uposlenika Nastavničkog fakulteta na ukazanom povjerenju i odabiru naših studijskih programa!Kao vaši nastavnici i kolege, želimo s vama podjeliti sve dobre strane i teškoće obrazovanja ali i vremena u kojem se nalazimo.Svi zajedno svjedočimo stvarnosti koju niko od nas nije želio niti očekivao, te je vrlo važno da u ovakvim situacijama ostanemo strpljivi i racionalani.Ovo vrijeme, način života i funkcionisanja je veliki izazov i iskušenje za sve nas pa se iskreno nadam da ćemo svi zajedno, bez obzira na razlike izaći iz ove situacije sa novim spoznajama i iskustvom, koji će biti temeljen na istinskim ljudskim vrijednostima.Ja lično, menadžment fakulteta i svi uposlenici stojimo vam na raspolaganju.

 

Brucoški sat za studente prve godine Nastavničkog fakulteta  je u ponedjeljak 05.10.2020. godine sa početkom u 11.00h, u prostorijama Nastavničkog fakulteta prema sljedećem rasporedu:


-          Učionica 102 Odsjek sport i zdravlje

-          Učionica 206 Odsjek Psihologija i sociologija

-          Učionica 317 Odsjek Razredna nastava

 


Također Vas molimo da se nakon završetka brucoškog sata, nastave, vježbi ne zadržavate bez potrebe u prostorijama Nastavničkog fakulteta i da većinu obaveza sa svojim nastavnicima, asistentima i službama fakulteta završavate online.

 

Dragi studenti, svjedoci smo i pogoršanja epidemiološke situacije i sve većeg broja zaraženih Corona virusom u BiH. Početak nove akademske godinu, nosi veću fluktuaciju i kontakte osoba u prostorijama Nastavničkog fakulteta, molimo vas da poštujete smjernice i upute nadležnih organa i uposlenika fakulteta o prevenciji i suzbijanju infekcije u javnim ustanovama. Na taj način vodimo računa o zdravlju svih nas. MOLIMO VAS DA PRILIKOM DOLASKA U PROSTORIJE FAKULTETA POŠTUJETE UPUTE O DEZINFEKCIJI, NOŠENJU MASKI ZA LICE I FIZIČKE DISTANCE, i da se pridržavate ovih uputa.

 

Dobro nam došli!!

 

Dekan Nastavničkog fakulteta

Prof.dr.sci. Ekrem Čolakhodžić